ДЕПРЕСИЈАТА ОД ПАНДЕМИЈАТА НАСКОРО ЌЕ СЕ ПОКЛОПИ СО СЕЗОНСКАТА ДЕПРЕСИЈА. НАПРАВЕТЕ ПЛАН, ВЕЛАТ ЕКСПЕРТИТЕ

Линдси Хорникел, 25 годишна девојка од Луисвил, САД се чувствуваше добро на почетокот на пандемијата. Иако веќе со години страда од депресија, Хорникел објаснува дека депресијата не и се влошила веднаш со појавата на пандемијата. Напортив на почетокот повеќе време посветувала на работата и на тој начин ги оттргнувала лошите мисли од главата.

Постојано велев „Во ред сум, во ред сум” – вели таа. Се додека за време на летото и се влошила состојбата. Read More